Pentru o programare de profil Human Design scrie-mi aici: PROGRAMARE HD
Pentru ca potrivit Human Design, in aceste zile suntem in energia Portii 41, poarta fanteziilor, dar si a impartasirii experientelor traite, impartasesc cu voi acum cateva experiente care mi-au adus frumoase intelegeri despre viata si despre relatii.
Cand vedem, de exemplu, ca ne instrainam de ceilalti si locuim mult in fanteziile noastre, cand devine evident ca ceilalti ne resping din cauza egoismul din noi, inseamna ca este timpul sa iesim din fanteziile noastre si sa schimbam ceva in ceea ce facem. Daca obiceiul de a fantaza prea mult ne duce la comportamente care ne strica relatiile, solutia este sa indreptam ce am strambat.
Fantezia este doar in gand.
Gandul este foarte bun pentru ca este inceputul. Marele nostru noroc in viata vine cand continuam gandul cu o actiune.
La fel cum fanteziile ne-au tinut inchisi in noi, egoisti si departe de ceilalti, la fel putem sa ne folosim gandul pentru a incepe sa schimbam unele obiceiuri neplacute. Este cea mai buna oportunitate de a aduce ceva bun si placut in viata noastra.
Usor de zis!
Primul pas, care este tot in minte, cred ca este cel mai important. Primul pas este hotararea noastra ferma. Hotararea ferma este un gand pe care alegem sa-l intretinem constient in mintea noastra. Stim insa cum functioneaza mintea si stim cate alte ganduri le-am facut sa stea agatate cu fermitate acolo prin repetare zilnica.
Dimineata am avut un zambet de satisfactie in timp ce imi faceam flotarile. Mi-am amintit cat de greu imi era la inceput sa fac o singura flotare, apoi doua, apoi trei. Oricat de greu imi era atunci, am facut in continuare zi dupa zi. Cred ca se face un an in curand de cand am inceput sa le fac. Azi am facut 21 de flotari. Pentru ca am avut un prag la 17 si parea ca mai multe de atat n-o sa pot face, acum zambeam la cat de usor mi se pare sa fac 17.
Cu orice alegem sa aducem nou in viata noastra este la fel. La inceput este doar un gand si apoi avem nevoie de perseverenta zilnica.
Mai tarziu am inceput sa pregatesc o supa-crema de linte. In timp ce luam de pe tocator legumele sa le pun in oala, zambeam si ziceam: “Morcov binecuvantat, pastarnac binecuvantat, telina binecuvantata”. Nu-mi propusesem sa binecuvantez legumele. A venit spontan.
Am trecut apoi la spalat vase si mi-am amintit ca zilele trecute spaland vase mi-a venit un gand: “Daca nu stiu ce gandesc, nu stiu cu ce spal vasele.”
Stim ca toate cate sunt pe lume au propria lor frecventa vibrationala. Chiar si gandurile si emotiile noastre au propriile lor frecvente de vibratie, iar aceasta vibratie impregneaza totul in jurul nostru, dar si pe noi, chiar daca nu o putem vedea. Nu credem insa ca ne afecteaza gandurile, pentru ca nu vedem efectul. Nu vedem efectul doar pentru ca nu traim atenti si constienti, nu pentru ca efectul nu exista.
Intr-o zi m-am oprit inainte sa ies din bloc ca sa imi inchei fermoarul la geaca. In hol era un tatic tanar impreuna cu fiica lui de 6 sau 7 ani. Tanarul tatic o asculta pe o doamna care povestea ceva dintr-o sala de judecata. Chiar inainte sa ies a spus cu patos, cu voce ridica si cu iritare: “Tu iti dai seama cata prostie este in judecatorii astia?” Din cum a spus-o, accentul cadea pe “iti dai seama cata prostie”. Am iesit din bloc si in minea mea rasunau continuu aceste cuvinte. Parca se lipisera de creierul meu si anihilasera orice alt gand. Abia la colt mi-am dat seama ce se repeta in mintea mea si am zis STOP. Am ales apoi sa spun rugaciunea inimii. O spuneam si imi dadeam seama ca in fundal inca rasunau ca un ecou acele cuvinte.
Cand primim un cuvant sau o idee in mintea noastra, bune sau rele, nu vedem atat de clar ca acelea se fixeaza in subconstientul nostru, mai ales daca sunt insotite de o emotie puternica sau de o vibratie puternica. Apoi actiunile si vorbele noastre se hranesc cu ceea ce s-a fixat acolo. Aruncam mai departe in lume ceea ce avem in noi.
Cand auzim un copil spunand o “prostie”, ne intrebam “oare unde o fi auzit-o?”. Foarte rar sau deloc ne intrebam „oare cine aude ceea ce spun sau gandesc acum si ce impact o sa aiba asupra lui?”
Daca vrem sa ne apropiem de oameni si ei sa isi doreasca sa se apropie de noi, daca ne dorim relatii armonioase si sa scapam de eticheta de „egoistul rau”, ne putem folosi de capacitatea mintii noastre de a fantaza.
Putem sa cream constient fantezii in care noi suntem eroii principali ai povestii. Eroul din povestea fiecaruia poate sa caute si sa gaseasca propria sa metoda de a-si indrepta greselile, poate sa inventeze exercitiile sale zilnice cu propriile afirmatii cu ganduri de iubire, bunatate, bunavointa, armonie, echilibru si pace. Poate crea un scenariu cu fapte bune si obiceiuri noi.
Timpul pe care ni-l oferim creand astfel de fantezii ne apropie intr-un mod sanatos de experientele noi dorite. Cand incepem sa traim in realitate acest scenariu, urmeaza sa observam si sa ne lasam uimiti de rezultate, nu doar in relatiile noastre. Chiar si atunci cand suntem noi cu noi, atunci cand nu ne vede nimeni, realizam ce transformare minunata s-a intamplat in modul in care gandim. Toate acestea sunt apoi de impartasit, de daruit celor care au nevoie de ajutor.
Sunt o multime de oameni de stiinta care cerceteaza creierul si toti au vazut clar cum se creaza noi circuite neuronale in creierul nostru, pe masura ce repetam un cuvant sau o actiune. Asa invatam si, tot asa, ne si dezvatam de ceea ce nu mai dorim in viata noastra. Asa ne eliberam de falsul sine pe care l-am purtat atatia ani si ne impacam cu sinele nostru adevarat, constienti de fiecare intamplare si traire a vietii noastre.
Am o provocare pentru noi!
Ori de cate ori citim un studiu despre functionarea mintii, despre credintele bine infipte in mintea noastra, despre schimbarea obiceiurilor sau altceva ce tine de viata noastra, sa nu povestim altora studiul, decat dupa ce avem cel putin o experienta completa pe unul dintre domeniile mari din viata – fizic, emotional, mental sau spiritual.
Poate ca nu pare o provocare adevarata. Este insa foarte provocator sa impartasesti trairile zilnice, din fapte normale de viata, din perspectiva invatarii lectiilor. Dar asta ne scoate din fantezie si ne transforma in adevarati cercetatori ai vietii.
Abia dupa ce am experimentat, abia dupa ce ducem un proces pana la capat, adica il si impartasim, putem sa spunem ca oamenii de stiinta care s-au uitat doar la microscop la un creier, au avut dreptate 😋.
Orice dorim sa schimbam in mintea noastra, in starile noastre emotionale sau in comportamentele noastre, devine o treaba usor de acceptat de mintea noastra cand:
- Stim cum functioneaza programarea mintii noastre
- Ramanem constienti atunci cand traim ceea ce vrem sa schimbam
- Oprim brusc tiparul mental sau comportamental in care am intrat
- Facem ceva total diferit! Mama, ori de cate ori isi prinde un gand de judecata care ii strica starea, ii zice scurt gandului: “Pleaca de aici magarule!” si zambeste.
Am zis ca-i o treaba usor de acceptat? Este usor sa tii minte 4 pasi!
Treaba adevarata este sa trecem in fiecare zi prin acest proces. Ori de cate ori este nevoie!
Am inceput cu o flotare si nu m-am oprit nici macar o zi. Dupa o singura zi nu am avut niciun rezultat si nicio satisfactie. Nici dupa doua zile, nici dupa o luna. Abia acum, dupa un an pot sa ma uit la intregul proces si sa inteleg ce s-a intamplat in fiecare zi, abia acum ii cred pe oamenii de stiinta, chiar daca nu am vazut niciodata un creier si cum se creaza retelele neuronale.
Nu mi-am binecuvantat niciodata mancarea, desi am citit de nenumarate ori despre beneficiile rugaciunii si ale binecuvantarii alimentelor. Abia acum inteleg de ce chinezii si indienii cauta bucatari cu inima curata, iubitori si pozitivi. Ei stiu de mii de ani cum gandurile impregneaza mancarea cu o anumita vibratie.
Doar sa nu avem pretentia ca toate sa se schimbe in noi intr-o singura zi. Sa nu ne lasam cuprinsi de mandrie dupa ce vedem rezultate intr-un singur domeniu de viata, sa mergem mai departe sa vedem cum functioneaza si in celelalte.
Sa avem insa hotararea ferma sa persistam in a face ceva constient, in fiecare zi.
Cu respect si incredere in natura umana,
Zoia
Pentru o programare de profil Human Design scrie-mi aici: PROGRAMARE HD